4 са областите у нас, в които за последното денонощие няма

...
4 са областите у нас, в които за последното денонощие няма
Коментари Харесай

4 области у нас нямат нито един новозаразен с Ковид-19

4 са областите у нас, в които за последното денонощие няма нито един регистриран с ковид - Велико Търново, Видин, Габрово и Търговище.  С по един новозаболял се регистрират 9 области - Враца, Добрич, Монтана, Кърджали, Перник, Разград, Силистра, Хасково и Ямбол. Това показва единният информативен указател за 25-ти януари.

Донякъде положителните данни се дължат на уикенда, когато обичайно не се изследват и записват толкоз доста хора, само че частично те са посредством и на ограниченията у нас - неработещи заведения, учениците от 5-12 класа учат онлайн и така нататък Няколко седмици след въвеждане на локдауна у нас данните за новозаболелите и умрелите от COVID-19 у нас започнаха да понижават, като наклонността се резервира и през днешния ден.

121 са новите случаи на ковид у нас при направени 1207 теста през последното денонощие, или  10% позитивни проби от всички направени, показват данните в единния информативен портал към среднощ. Броят им е най-нисък от предходната неделя - 17-ти януари, когато новозаболелите бяха 77 на брой. Общо броят на дейните случаи у нас става 214 хиляди.

Намаляват и умрелите с Covid-19 - през днешния ден те са 9 души - също най-нисък брой от предишния понеделник.  А общо изгубилите борбата с ковид стават 8820 индивида.

Оздравелите през днешния ден са 180 (общо 179 хиляди). В болница остават 2874 души, 283 от тях в интензивни отделения. 24 души са имунизирани през последното денонощие, демонстрират още данните.

Най-много новозаразени са регистрирани за последното денонощие в София - 35 индивида, следват Бургас и Кюстендил - с по 13 новозаразени.

Вчера без нито един регистриран новозаразен бяха областите Видин, Разград, Габрово, Силистра и Търговище, а умрелите с Ковид-19 бяха 12 души. Миналата седмица като цяло беше позитивна за страната ни, защото продължи наклонността за понижаване на броя на инфектираните с ковид. Ако през 11-17 януари у нас бяха регистрирани 3330 новозаразени, в интервала 18-24 януари броят им бе 2960. Понижение на седмична база бе регистрирано и в броя на умрелите - от 377 души на 337 души, които започнаха да понижават в седмицата към Коледа, когато бяхме в 3-седмичен локдаун.

 

МАСОВО

От през днешния ден стартира процесът на всеобщо тестване на учителите за Covid-19.  То ще се прави с бързи антигенни проби, ще се прави поетапно и ще е безплатно и непринудено. Целта е да се види скритата заболеваемост измежду педагозите преди връщането на част от учениците от 5-ти до 12-ти клас към присъствено обучение от 4-ти февруари. " Където са подготвени ще стартират. За нас е по-добре да бъде по-близко до връщането на учениците от прогимназиален и гимназиален стадий в учебно заведение, т.е. да е по-близко до края на месеца. Това е непринудено, една спомагателна опция за учителите, което ще разреши и да се създадат разбори и един израз на това, че образованието ни е най-важно ", разяснява министърът на образованието Красимир Вълчев, представен от БНР. Предстои да стартира процесът на имунизация на учителите. Желание да се ваксинират по последни данни са декларирали 23% от педагозите. В системата на висшето обучение 30% от университетските преподаватели са пожелали имунизация.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР